Ρέικι

Δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω ένα post στο ρέικι. Το ρέικι μπήκε στην ζωή μου σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο. Δεν το αναζήτησα, φανερώθηκε μπροστά μου την στιγμή που εγώ ήμουν έτοιμη να το δεχθώ. ‘Οπως γίνεται με όλα στην ζωή άλλωστε.
Το ρέικι μου δίδαξε τη συγχώρεση, την καλοσύνη, την αγάπη, την ευγνωμοσύνη, την ενσυναίσθηση, τη γαλήνη, την ευδαιμονία. Μου αποκάλυψε τη δύναμη τη δική μου αλλά και του σύμπαντος. Μου έδειξε το φως στο σκοτάδι. Μου φανέρωσε το δρόμο της αυτογνωσίας και της αγάπης για τον εαυτό μου. ‘Ένιωσα ασφαλής, ήρεμη και ταπεινή.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ρέικι είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία που καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες, ισορροπεί τα ενεργειακά μας κέντρα, φέρνοντας αρμονία στο νου, στο σώμα και στο πνεύμα. Είναι μια ασφαλής, απλή και φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας με το άγγιγμα των χεριών. Στην πραγματικότητα, το άγγιγμα με τα χέρια για την ανακούφιση του πόνου αποτελεί έμφυτο ένστικτό μας. Η αυτόματη αντίδρασή μας -από τότε που ήμασταν παιδιά- για να προστατευτούμε είναι να τοποθετήσουμε τα χέρια μας όπου χρειάζεται.
Για την ακρίβεια «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ενέργεια», δηλαδή ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Η θεραπεία του ρέικι ανακαλύφθηκε από τον βουδιστή μοναχό Mikao Usui στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Mikao Usui συνήθιζε να διαλογίζεται στο όρος Κουράμα της Ιαπωνίας, τακτικότατα. Εκεί, αναφέρεται, πως του αποκαλύφθηκε νοητικά η θεραπεία του ρέικι.

Ο άνθρωπος δεν έχει μόνο υλικό σώμα. Έχει ένα περίβλημα που το ονομάζουμε Αύρα και σ’ αυτό το περίβλημα βρίσκονται το συναισθηματικό του σώμα, το νοητικό του σώμα και το πνευματικό του σώμα. Το κάθε σώμα από αυτά (υλικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό) έχει συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα που έχουν σαν σκοπό να μεταβολίζουν και να διοχετεύουν την ενέργεια που λαμβάνουμε για να ζούμε. Για να διοχετευθεί η ενέργεια χωρίς εμπόδια, πρέπει τα ενεργειακά κέντρα της ολότητας του ανθρώπου να δουλεύουν σωστά, χωρίς μπλοκαρίσματα. Εκεί έρχεται και επιδρά το Ρέικι.
Το πνευματικό μας σώμα μάς τροφοδοτεί με πίστη και εμπιστοσύνη ενώ μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε με την ψυχή μας, ώστε να γνωρίζουμε τον σκοπό της ζωής μας και το έργο μας.
Το νοητικό μας σώμα δημιουργεί τις σκέψεις.
Tο συναισθηματικό μας σώμα δημιουργεί τα συναισθήματα.
Tο υλικό σώμα είναι το όχημά μας για να συλλέξουμε τις εμπειρίες της ζωής μας και να εξελιχθούμε σε ανώτερα επίπεδα.

Προσωπικά, χωρίζω την ζωή μου σε δυο φάσεις. Σε εποχή προ ρέικι και μετά ρέικι. Η χαλάρωση και η αρμονία είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που προσφέρει αυτή η θεραπεία και είναι ουσιαστικά το πλαίσιο και η βάση για κάθε αλλαγή, ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.
Το ρέικι είναι ένα ακόμα πνευματικό μονοπάτι. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει, αρκεί να φροντίζει το πνεύμα και την ψυχή του. Γιατί η φροντίδα του πνεύματος και της ψυχής, είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Leave a Reply